Aproape 400 de angajaţi ai Ministerului de Interne, diagnosticaţi cu COVID-19

Aproape 400 de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Dintre aceştia, 236 s-au vindecat şi au revenit la muncă. Informaţia a fost oferită de secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci.

„Tot la ziua de astăzi avem cazuri active care sunt monitorizate non-stop de către serviciul medical al MAI 156 de persoane dintre ei 5 sunt în stare medie, restul 151 de angajaţi au forme uşoare. Majoritatea din ei asimptomatici. 28 de angajaţi pe care medicii au considerat că trebuie să fie monitorizaţi 24 din 24 în condiţii de spital sunt spitalizaţi şi respectiv se află acum monitorizarea medicilor.”

Secretarul de stat al Ministerului de Interne a precizat că angajaţii care au o formă ușoară de COVID-19 vor fi cazați într-un spațiu special amenajat din subordinea MAI, şi asta pentru a nu-i infecta pe membrii familiilor lor. De asemena, oficialul a declarat că în municipiul Bălţi au fost confirmaţi pozitiv 38 de angajaţi MAI, dintre care 35 încă primesc tratament.

În municipul Orhei sunt 22 de cazuri de infectare în rândul oamenilor legii, dintre care 9 persoane s-au vindecat, iar 13 suferă de forme uşoare.

Până acum, doi poliţişti au fost răpuşi de COVID-19. Este vorba despre doi bărbaţi, unul de 42 de ani, care activa la sectorul de poliție nr. 4 din Capitală, şi celălalt, de 52 de ani, angajat la Inspectoratul de Poliție Bălți.


Preluat de la: Publika.md