Apple a amânat lansarea telefoanelor 5G din cauza pandemiei de coronavirus

Apple va amâna cu circa o lună lansarea în producție a iPhone-urilor sale de top în acest an, pentru că pandemia de COVID – 19 a redus cererea globală și a perturbat producția în Asia, a anunțat Wall Street Journal, citat de Reuters și Mediafax. 

Presa de specialitate precizează că Apple va lansa în acest an patru noi modele iPhone 12, un model de 5,4 inci, unul de 6,7 inchi și două modele de 6,1 inch. Liniile actuale iPhone 11 și iPhone 11 Pro sunt dotate cu display-uri de 5,8 inchi, 6,1 inchi și 6,5 inchi.

Întârzierea producției înseamnă că estimările Apple pentru sfârșitul anului au scăzut, întrucât mai multe comenzi sunt împinse în 2021. Raportul spune că Apple și-a redus estimările de producție pentru perioada iulie-decembrie cu până la 20 %.

Wall Street Journal nu este prima publicație care raportează întârzierile. Numai săptămâna trecută, analistul Apple Ming-Chi Kuo a spus că iPhone 12 este întârziat cu o lună în urmă. Deoarece inginerii Apple nu pot zbura în China acum, Apple a mutat procedurile de verificare la distanță, dar operațiunile necesită mai mult timp decât în condiții normale.

Amânarea producției în masă nu înseamnă neapărat că va fi întârziată și data lansării telefonului, dar este un bun indicator al acesteia.

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie