Apartamentele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire vor primi compensații pentru facturile 

Compensațiile vor fi achitate pentru întregul sezon de încălzire 2023-24.

Astfel, în cazul consumatorilor debranșați de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md, dar nu au introdus codul facturii pentru energia termică, modificările vor fi efectuate automat de sistemul informațional „Vulnerabilitate Energetică”, iar beneficiarii vor primi compensații la agentul termic pentru întregul sezon de încălzire. Consumatorii debranșați care nu s-au înscris pe platformă pot primi compensații doar după completarea cererii și acordarea gradului de vulnerabilitate, începînd cu luna din care s-au înregistrat pe platformă.

Măsurile au fost convenite între Ministerul Energiei și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, pentru a sprijini gospodăriile casnice vulnerabile energetic, după ce mai mulți factori obiectivi au dus, în unele cazuri, la facturi disproporționate pentru luna decembrie.

Menționăm că Ministerul Energiei s-a autosesizat privind facturile primite de către consumatori debranșați de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică și a abordat subiectul în cadrul unei ședințe cu participarea responsabililor de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a întreprinderilor din sector și experților. Printre factorii obiectivi menționați în cadrul ședinței s-au enumerat:


Preluat de la: Noi.md