Anthony Fauci, șeful comitetului care a coordonat măsurile anti-COVID în SUA, spune că a fost amenințat cu moartea

Anthony Fauci a fost prezent luni la o audiere controversată în Camera Reprezentanților. Fostul oficial de top în domeniul sănătății publice, care a condus campania anti-COVID-19, i-a indicat pe congresmanul de extremă-dreapta Marjorie Taylor Greene și pe Fox News că au exprimat opinii care au dus la „amenințări cu moartea credibile”.

„Fie că este vorba de… presa de știri – știi că Fox News o face foarte mult – sau că este cineva din Congres care se ridică și face o declarație publică potrivit căreia moartea a X număr de oameni a fost din cauza politicilor, sau a unei idei nebunești, a făcut ca amenințările cu moartea să crească mult”, a spus Fauci într-un interviu pentru CNN.

Fostul director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase a făcut apoi aluzie la modul în care congresmanul din Georgia, adeptă a teoriilor conspirației, l-a atacat luni în timpul mărturiei. „Când ai spectacole ca acea performanță neobișnuită a lui Marjorie Taylor Greene în audierea de astăzi, acestea sunt genul de lucruri care cresc amenințările cu moartea, pentru că există un segment al populației, acolo, care crede genul acesta de prostii”.

Fauci a declarat anterior unei subcomisii a comitetului de supraveghere și responsabilitate a Camerei reprezentanților, că el, soția și cele trei fiice au fost hărțuite prin e-mailuri, SMS-uri și scrisori prin poștă pentru rolul său în recomandarea restricțiilor de activitate, menite să stopeze răspândirea COVID-19, în special la apogeul pandemiei, în primăvara anului 2020.

Două persoane au fost arestate în legătură cu „amenințări cu moartea credibile”, a spus Fauci, care a subliniat că este nevoie de protecție non-stop pentru el și familia sa. Și hărțuirea a continuat până în prezent, în ciuda pensionării sale în 2022. „Cineva… în mod clar era pe cale să mă omoare”, a adăugat Fauci în timpul mărturiei sale.

„Este foarte supărător pentru mine. „Sunt mult mai multe probleme, pentru că au implicat-o pe soția mea și pe cele trei fiice ale mele în aceste momente”. Remarcile lui Fauci despre Taylor Greene, în interviul acordat CNN, vin după declarațiile congresmanului american făcute la audierea de luni, din care reieșea faptul că recomandările lui Fauci de purtare obligatorie a măștii și de distanțare socială către începutul pandemiei au fost abuzive.

„Merita poporul american să fie abuzat așa, domnule Fauci? Pentru că nu ești medic, ești domnul Fauci”, a spus Taylor Greene, la un moment dat, în audierile de luni. Un caz care ilustrează disprețul pe care conservatorii l-au avut în general față de Fauci în timpul pandemiei, a fost atunci când un comentator Fox News a stârnit indignare în toamna lui 2021, comparându-l pe acesta cu medicul nazist Josef Mengele, care a făcut experimente pe evreii închiși în lagărele de concentrare, în timpul Holocaustului.

Nu toți congresmanii cu care s-a confruntat Fauci luni i-au fost ostili. Reprezentantul democrat al Californiei, Robert Garcia, i-a cerut scuze lui Fauci pentru tratamentul la care acesta a fost supus de către Taylor Greene și de către alți republicani, catalogându-l drept „o jenă națională”. În ceea ce îl privește pe Fauci, Garcia a spus că este „un erou american”.


Preluat de la: Unimedia.info