ANSA va efectua mai multe verificări la produse alimentare

Controalele vor fi efectuate după ce, în anul trecut, au fost înregistrate cazuri cînd unități de producere a plăcintelor „cu brînză” utilizau compuși pe bază de grăsimi vegetale și animale ca substituent al brînzei de vaci.

„Toate produsele care vor fi cu depășiri de AGT urmează a fi retrase de pe piață, interzise spre comercializare și supuse utilizării condiționate sau nimicirii. Produsele de import vor fi interzise intrării în Republica Moldova, dacă nu vor corespunde rigorii legislației. Agenții economici care nu se vor conforma riscă să fie sancționați”, atenționează ANSA.

Totodată, inspectorii menționează că în perioada aprilie-octombrie 2023 volumul importurilor de produse alimentare pe bază de proteine și grăsimi a scăzut cu 30 %, comparativ cu aceeași perioada a anilor 2022, 2021 și 2020.

În cadrul controalelor desfășurate, au fost depistate o serie de nereguli, în urma cărora au fost întocmite 25 de procese verbale cu privire la contravenție, în valoare totală de 175 mii lei.

Consumatorii sînt îndemnați să citească cu atenție eticheta produselor expuse spre comercializare și să solicite de la comercianți informații detaliate cu privire la lista ingredientelor utilizate la fabricarea produselor.


Preluat de la: Noi.md