ANRCETI: Pe teritoriul Republicii Moldova nu se desfășoară testarea și exploatarea rețelelor și echipamentelor 5G

ANRCETI dezminte informațiile, potrivit cărora pe teritoriul Republicii Moldova ar avea loc testarea tehnologiei 5G. Potrivit unui comunicat al ANRCETI, până în prezent, Agenția nu a eliberat nicio licență pentru dreptul de utilizare a unor astfel de frecvențe.

”În anul 2019, unii furnizori au prezentat în premieră, în cadrul evenimentelor publice, avantajele și capacitățile noii tehnologii. Respectiv, în prezent furnizorii nu dețin careva acte permisive ale ANRCETI și nu desfășoară testarea și exploatarea rețelelor și echipamentelor 5G pe teritoriul Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul ANRCETI.

În același timp, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a respins informaţiile apărute în spaţiul public care ar insinua o legătură între implementarea noii generaţii de tehnologii 5G şi evoluţia pandemiei COVID-19, deoarece nu există nicio dovadă în acest sens.

Potrivrit ANSP, noul coronavirus se transmite de la o persoană la alta prin secreţii ale aparatului respirator, prin strănut, tuse sau expiraţie.

”Tehnologia 5G se bazează pe frecvenţa radio şi nu creează viruşi. Îngrijorările specialiştilor privind afectarea sănătăţii de utilizarea reţelelor mobile se referă, în general, la radiaţii şi nu au nicio legătură cu infecţia COVID-19”, se arată în comunicatul ANSP.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie