Angela Cutasevici: În instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău nu sunt focare de COVID-19

La moment, nu avem cazuri atestate de transmitere a COVID-19 de la elev la elev, în toate cazurile, este vorba despre infectarea în familii. Despre aceasta a declarat viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici, în cadrul ședinței Primăriei.

”În instituțiile de învățământ primar și secundar municipale sunt 143 de cazuri de infecție în rândul elevilor, 124 de cazuri active în rândul angajaților din învățământ, dintre care 110 sunt atestate la cadrele didactice. În carantină au fost plasați 2734 de elevi din 120 de clase sau grupe din 44 de instituții de învățământ, inclusiv 7 private. Totodată, în carantină au fost plasați 119 angajați după ce au intrat în contact cu bolnavi din familie. Din totalul claselor aflate în carantină, 31 sunt primare, 53 sunt gimnaziale și 32 – liceale”, a menționat Angela Cutasevici.

Totodată, în instituțiile de educație timpurie au fost înregistrate două cazuri de infecție la copii și 27 la angajați. ”În autoizolare au fost plasați 94 de copii și 25 de angajați. Este vorba despre copii din cinci grupe și cinci grădinițe”, a mai spus Cutasevici.

 

 


Preluat de la: Publika.md