Andrian Candu și Veaceslav Șaramet au îndemnat moldovenii cu cetățenie română să iasă la vot

Lidetul Partidului PRO Moldova, Andrian Candu, și reprezentantul formațiunii Pro România, Veaceslav Șaramet, au îndemnat moldovenii care dețin și cetățenie română să iasă la vot, pentru că votul diasporei contează.

”E ziua alegerilor în Parlamentul României și astăzi, și duminică, și aș vrea cu această ocazie să îndemn toți cetățenii români care locuiesc în Republica Moldova să se prezinte la vot și să voteze, pentru că diaspora poate juca un rol foarte important. Și asta a demonstrat-o și alegerile prezidențiale din Republica Moldova. De aceea, îndemnăm pe toți să vină sâmbătă și duminică la vot, să voteze pentru reprezentanții diasporei și în Senat și în Camera deputaților”, a declarat președintele Pro Moldova, Andrian Candu.

La rândul său, reprezentantul Pro România pentru Senatul din țara vecină, Veaceslav Șaramet, a menționat că a votat pentru faptul ca, într-un final, în Senatul de la București să fie și reprezentanți de la Chișinău. 

”Este foarte importantă prezența la vot. E importantă și în condiții de pandemie. Rog toți cetățenii care au și cetățenie română să-și ia un act românesc, dar și buletinul moldovenesc, să-și ia o mască și un pix și să meargă la vot și astăzi, dar și mâine”, a mai menționat candidatul Pro România pentru diasporă în Senatul României.

Cei doi i-au atenționat pe votanți să pe lângă actele românești, moldovenii care vin să voteze trebuie să prezinte și buletinul moldovenesc, unde este indicată viza de reședință.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie