Andrian Candu a strâns semnăturile pentru înregistrarea sa în cursa electorală

Andrian Candu a adunat peste 25 de mii de semnături de la oameni care îl susţin la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. Candidatul desemnat de Grupul PRO MOLDOVA va fi cu numărul trei în buletinul de vot, dacă CEC îl va înregistra în cursă. O decizie în aceste sens va fi luată în şapte zile. Reprezentanţii PRO MOLDOVA au primit listele de subscripţie marţea trecută şi până acum au colectat 25 064 de semnături.

„Aş vrea cu această ocazie să mulţumesc tuturor cetăţenilor care şi-au dat semnătura şi astfel şi-au dat o parte din încredere pentru Andrian Candu, pentru candidatul Andrian Candu.”, a declarat Andrian Candu, candidatul desemnat de Grupul PRO MOLDOVA la prezidenţiale.

Candu spune că această cursă nu va fi una uşoară, iar pentru că Partidul Democrat din care a făcut parte şi el a anunţat că nu va avea un candidat pentru prezidenţiale, liderul PRO MOLDOVA şi-a îndemnat foştii colegi să-l susţină.

„Aş face un apel cu această ocazie şi în acest acces adresat foştilor colegi din Partidul Democrat şi simpatizanţilor din Partidul Democrat să susţină candidatul Andrian Candu atunci când va fi nevoie şi necesar, când va începe procesul electoral.”, a spus Andrian Candu, candidatul desemnat de Grupul PRO MOLDOVA la prezidenţiale.

Din 2015 până anul trecut, Andrian Candu a fost preşedintele al legislativului. În această vară, el a plecat din PDM şi a format grupul parlamentar PRO MOLDOVA. Până acum, au mai prezentat listele de subscripţie Renato Usatîi de la formaţiunea „Partidul Nostru” şi pe Andrei Năstase de la Platforma DA.

Totodată, la CEC au fost înregistrate 10 grupuri de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie