Andrei Năstase: Am vorbit despre faptul că Plahotniuc este beneficiarul furtului miliardului încă în 2015

Fostul Ministru de Interne spune că informațiile prezentate astăzi de către Procuratura Generală privind dosarul furtul miliardului reprezintă roadele „raportului făcut în Parlament de Platformei DA, care a fost ca un rechizitoriu pentru Vladimir Plahotniuc”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă.

„M-am batut cu regimul lui Plahotniuc, cu tot sistemul pe care acesta l-a implementat după plecarea lui Voronin. Iată că la capătul celor 5 ani de proteste avem acest rezultat. Despre faptul ca Plahotniuc este beneficiarul final al furtului miliardului eu am vorbit încă în 2015 -2016 și ceream și atunci, și am cerut în permanență ancheta împotriva acestuia și a anturajului său, așa că nimic surprinzător. Nu și-a făcut treaba nici justiția, nici procuratura, nici clasa politică, în mare parte una care se perinda, politicieni care se schimbau unul cu altul, mă bucur foarte mult că urmare a raportului pe care l-a facut Alexandru Slusari în Parlament, o comisie care a fost inițiată la inițiativa mea și a Platformei DA a dat roade, acel raport a fost ca un rechizitoriu pentru Plahotniuc și gruparea sa, dar și pentru alte grupări care iată astăzi apar în declarațiile Procurorului General”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei DA.

Totodată, Andrei Năstase spune că ancheta va ajunge și mai departe, „înțeleg că a avut și alți complici în întreaga clasă polotică din Republica Moldova”.

În același timp, liderul Platformei DA spune că Plahotniuc s-a activizat în ultima perioadă, iar opoziția este obligată să nu se lase atrasă în curse sau alianțe și „cu dracu”, pentru a tranzacționa puterea de la un grup oligarhic la alt grup oligarhic.

Vladimir Plahotniuc este beneficiarul banilor obținuți în urma furtului miliardului, prin intermediul grupului Șor, iar în privința sa urmează a fi înaintate încă trei capete de acuzare și solicitată extrădarea imediată din SUA, pentru a fi tras la răspundere în Moldova. Declarațiile au fost făcute de Procurorul General, în cadrul unui briefing de presă. Alexandr Stoianoglo a precizat că banii au fost folosiți pentru procurarea pachetului de acțiuni al unei bănci, clădiri, Companiei de asigurări ASITO, Casei Modei, Hotelului Național, dar și în alte scopuri.

unimedia.info
 


Preluat de la: Timpul.md