Anchetă de serviciu în cazul săpăturilor de pe strada Pelivan, proaspăt asfaltată. Cine va acoperi cheltuielile suplimentare

Întreprinderea Apă-Canal Chișinău va suporta cheltuielile pentru restabilirea săpăturilor efectuate săptămâna trecută pe strada Ion Pelivan din Capitală, arteră proaspăt asfaltată de muncitorii de la Exdrupo. Despre aceasta a anunţat, marţi, în cadrul şedinţei operative a Primăriei, edilul Ion Ceban.

Potrivit primarului, ancheta de serviciu a stabilit că angajații „Apa-Canal Chișinău” din sectorul Buiucani nu au întreprins măsurile de asigurare a funcționalității apeductului cu diametrul 500 mm din oțel, unde anterior au fost executate lucrări în urma unei avarii pe acest segment. În consecinţă, apeductul s-a spart, iar apa a surpat o suprafață de 20 de metri pătrați din învelișul de asfalt proaspăt așternut.

„Reprezentanții Apă-Canal din sectorul Buiucani nu au efectuat lucrări calitative în trecut și din această cauză țeava s-a spart iar și a fost nevoie de intervenția repetată”, a menţionat Ion Ceban.

Primarul a precizat că lucrările au costat 16 mii de lei, iar aceste cheltuieli vor fi recuperate din contul celor ce se fac vinovaţi de situaţie.

PUBLIKA.MD aminteşte că, la o săptămână de la darea în exploatare, strada Ion Pelivan a intrat din nou în reparaţie. O porțiune de drum a fost ciuruită din nou. Din cauza unei ţevi fisurate, muncitorii de la „Apă-Canal” au fost nevoiți să spargă asfaltul pentru a schimba țevile. 

Până la finele lunii septembrie va fi încheiată și reparația a trotuarelor de pe strada Ion Pelivan, care acum sunt impracticabile. Costul total al lucrărilor este de 3,3 milioane de lei.

          CITEŞTE ŞI Unii asfaltează, alţii sapă. Strada Ion Pelivan din Capitală, proaspăt reparată, din nou în lucru


Preluat de la: Publika.md