Americanii își fac din nou stocuri de produse alimentare, de teama unui nou lockdown

Consumatorii din Statele Unite fac din nou cumpărături frenetice din cauza creșterii numărului de infecții – peste 80.000 de cazuri pe zi. Producătorii s-au pregătit mai bine, dar tot există probleme de alimentare, scrie libertatea.ro.

Doug McMillon, șeful Walmart, cel mai mare retailer din lume, cu venituri anuale de 524 miliarde de dolari, a atras atenția asupra unui nou trend privind stocarea de produse, similar cu cel din primăvară.

„Astăzi vedem o anumită aplatizare (a volatilității – n.r.), dar cu numărul de cazuri în creștere sunt anumite zone unde vedem din nou comportament de aprovizionare la nivel local‟, a spus șeful Walmart, citat de Yahoo Finance. Acesta nu a precizat și regiunile unde apar astfel de comportamente, însă numărul de cazuri a crescut cu cel puțin 10% în 32 de state americane și în Districtul Columbia, care conține capitala Washington.

Consumatorii americani stochează din nou produse esențiale și mâncare congelată sau conservată în cămările lor. Cererea pentru produse pentru coacere (praf de copt, făină, drojdie) a crescut cu 3.400% în octombrie față de aceeași lună din 2019, arată Bloomberg, care citează platforma Centricity, ce urmărește căutările online și comerțul electronic. Totuși, aceasta spune că la vârful din martie, cererea crescuse cu 6.000%, astfel că nivelul nu e similar.

Mike Brackett – directorul executiv al Centricity – spune că în ultimele 3-4 săptămâni au apărut „creșteri importante‟. 

Pentru a fi pregătite pentru această cerere, companiile au crescut producția. 

Reprezentanții Raleys, un lanț de 130 de magazine de mâncare cu sediul în Sacramento, spun că nu reușesc că facă rost decât de 70-75% din produsele necesare. Tot este însă mai bine față de data trecută, când procentul era de 40%.

Vivek Sankaran, directorul executiv al Albertsons, spune că în continuare compania are dificultăți în a se alimenta cu spray-uri de curățenie, șervețele, hot dogi și făină. Iar grupul nu este unul mic, a avut vânzări de 15,76 miliarde de dolari în trimestrul încheiat în data de 12 septembrie, în urcare cu 11,2% față de anul trecut.


Preluat de la: Publika.md