Ameninţare cu bombă la Washington în timpul sosirii lui Joe Biden la Capitoliu

Autorităţile americane sunt în alertă după ce a fost semnalată o ameninţare cu bombă la Curtea Supremă din Statele Unite, în acelaşi timp cu sosirea lui Joe Biden la clădirea Capitoliului, acolo unde urmează să depună jurământul de învestitură.

Este alertă în Statele Unite, acolo unde a fost semnalată prezenţa unei bombe la Curtea Supremă. Toate persoanele din clădire au fost evacuate iar militarii Gărzii Naţionale şi-au mărit efectivul de forţe din perimetrul respectiv. Ameninţarea vine în acelaşi timp cu sosirea lui Joe Biden la clădirea Capitoliului, acolo unde preşedintele ales al SUA va depune jurământul de învestitură.

În jurul Capitoliului accesul persoanelor este strict interzis. Doar cei invitaţi la ceremonia de învestitură pot trece de filtre şi după o atentă verificare. Corespondentul Antena 3 în Statele Unite ale Americii, Camelia Ureche a transmis în direct din zona zero a Americii.

„Sunt garduri cu sârmă ghimpată peste tot, sunt foarte mulţi militari şi poliţişti. Străzile sunt închise şi, de la distanţă, se poate vedea doar acoperişul Capitoliului. Dincolo de tensiunea pe care o simţim pe străzile pustii din Washington, astăzi este o atmosferă mai relaxată. Oamenii au început să iasă din case. Poartă măşti. Spun că nu se aşteptau ca oraşul să se transforme într-o bază militară, dar vor urmări la televizor ceremonia de învestire a preşedintelui Joe Biden”, a spus Camelia Ureche despre atmosfera din capitala Americii, scrie antena3.ro.


Preluat de la: Publika.md