Ambasadorul Germaniei în Moldova: Speră că alegerile prezidențiale vor decurge liber, echilibrat și corect

Ambasadorul Germaniei în Moldova, Anghela Ganingăr, speră că alegerile prezidențiale vor decurge liber, echilibrat și corect. Declaraţia a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune PRIME, în contextul celei de a 30-a aniversări de la reunificarea Germaniei. Diplomatul a menționat și rolul mass-media în campania electorală, care ar trebui să fie neutră și să le acorde tuturor candidaților șanse egale.

„În curând vor avea loc alegeri prezidențiale. Noi toți împreună cu dumneavoastră sperăm mult că alegerile vor decurge, liber, echilibrat, că va fi asigurat un proces echitabil în mass-media, așa încât toți candidații să poată să se reprezinte în egală măsură, pentru ca într-un final, dorința reală a cetățenilor să-și găsească expresie în rezultatele alegerilor”, a menționat ambasadorul Germaniei în Moldova.

Alegerile prezidențiale sunt programate în întâi noiembrie. CEC a înregistrat până acum șase candidați. CEC decide în această seară dacă îi va înregistra şi pe ceilalţi doi pretendenţi.


Preluat de la: Publika.md