Ambasadorul Federației Ruse la București a fost convocat la Ministerul român de Externe

Ambasadorul Federației Ruse la București a fost convocat la ministerul român de externe. Demersul vine după ce ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a criticat recent adoptata Strategie de Apărare Națională a României, unde Rusia este inclusă pe lista ameninţărilor naţionale.

Zaharova a declarat că desemnarea Rusiei ca ameninţare e plagiată de România, dovadă că politicienii români nu pot gândi independent și că România contribuie astfel la creșterea tensiunilor și neîncrederii în regiune.

În context, secretarul român de stat, Dan Nicolăescu, i-a transmis lui Kuzmin că desemnarea Rusiei ca ameninţare nu ar trebui să fie o surpriză având în vedere comportamentului destabilizator al Moscovei în regiunea Mării Negre, manifestat în ultimii ani.

De asemenea, secretarul de stat din cadrul MAE a precizat că Noua Strategie Națională de Apărare reflectă statutul României de stat membru al NATO și al Uniunii Europene, angajat ferm în sensul consolidării democrației, stabilității, păcii și securității internaționale.


Preluat de la: Publika.md