Ambasadorul Daniel Ioniță confirmă că s-a întâlnit joi cu Usatîi. Despre ce au discutat cei doi

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, s-a întâlnit cu Renato Usatîi, președintele formațiunii Partidul Nostru. Întrevederea a avut loc la sediul acestei formațiuni politice din str. București nr.117 din Chișinău, precizează într-un răspuns la o solicitare oficială adresată reprezentanților misiunii diplomatice.

Întrevederea a fost solicitată oficial de Ambasadă și se înscrie în practica diplomatică normală, privind dialogul constant pe care șeful de misiune îl are cu toți reprezentanții partidelor politice din Moldova, dedicat informării noastre din sursă directă în legătură cu situația politică din țara de reședință, se mai arată în mesaj.

”Ambasada nu comentează alegațiile anumitor politicieni sau ale unor reprezentanți ai corpului diplomatic și reiterează că nu dorește să se lase atrasă în polemici lansate provocator în spațiul public în această perioadă electorală din Moldova. Totodată, precizăm că Ambasadei României în Republica Moldova, ca de altfel oricărei misiuni diplomatice străine acreditată în această țară, nu i se aplică legea privind accesul la informații publice pe care ați invocat-o în solicitarea Dvs.”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice.

Citește și: Pozele cu Usatîi în vizită pe la ambasade, publicate de Bogdan Țîrdea, ar fi din timpul verii?

Precizările au fost făcute după ce socialistul Bogdan Țîrdea a publicat o serie de fotografii pe canalul lui de Telegram, drept dovadă că Renato Usatîi a mers la sediile Ambasadei SUA și cea a României, unde ar fi discutat cu diplomații despre susținerea Maiei Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale.

La scurt timp, fostul deputat Alexandr Petkov a scris că fotografiile publicate de Țîrdea nu sunt actuale, pentru că pietonii care apar în imagini poartă haine cu mânecă scurtă, iar copacii sunt înverziți.
Renato Usatîi nu a oferit nicio reacție cu privire la acest subiect.

 Citește și Renato Usatîi s-ar fi întâlnit cu ambasadorul SUA și cel al României la Chișinău


Preluat de la: Publika.md