Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău şi-a exprimat îngrijorarea faţă de decizia CC privind limba rusă

Verdictul Curţii Constituţionale a Republicii Moldova din 21 ianuarie privind privarea limbii ruse de statutul de limbă de comunicare interetnică constituie un factor îngrijorător în contextul menţinerii păcii interetnice. Aceasta este reacţia Ambasaderi Federaţiei Ruse la Chişinău faţă de hotărârea CC.

Într-o declaraţie a Ambasadei se arată că pe parcursul mai multor decenii, de rând cu limba de stat a Republicii Moldova, limba rusă a fost un element indispensabil pentru comunicarea eficientă şi coabitarea armonioasă a tuturor grupurilor etnice din ţară: moldoveni, ucraineni, ruşi, bulgari, găgăuzi, evrei, romi, polonezi.

„În acest context, ofensele radicalelor adresate conducerii ţării noastre, poporului Rusiei şi vorbitorilor de limbă rusă din Republica Moldova sunt nefireşti şi constituie o blasfemie. Reacţia forţelor sănătoase din Moldova faţă de acţiunile rusofobe este firească. Or, se ştie cu ce s-a soldat şovinismul anti-rusesc de la finele anilor 80 începutul anilor 90 ale secolului trecut”, se mai arată în declaraţia Ambasadei Federaţiei Ruse.

 


Preluat de la: Publika.md