Alphonso Davies, poveste incredibilă. Fundașul lui Bayern Munchen s-a născut într-o tabără de refugiați în Ghana

Alphonso Davies a trecut prin greutăți enorme pentru a ajunge un star al fotbalului mondial. Fundașul lui Bayern Munchen s-a născut într-o tabără de refugiați în Ghana, unde părinții lui au evadat din Liberia, țară zbuciumată de război. În Ghana, Alphonso a făcut primii pași în fotbal.

„A avut puterea și abilitatea să controleze balonul și să joace bine. A fost foarte rapid cu mingea la picior. Am fost bucuroși să jucăm cu el”. 

Pe când Alphonso Davies avea 5 ani, părinții au fost acceptați la un program de relocare și s-au mutat în Canada, la Edmonton. Aici, puștiul a mers la școală și a continuat să joace fotbal pentru echipe locale.

„Le sunt foarte recunoscător părinţilor pentru ceea ce au făcut. Edmonton a fost o parte importantă a vieții mele, deoarece acolo am început să joc fotbal”, a spus fundaşul Bayern Munchen, Alphonso Davies.

La 14 ani, Alphonso a primit o ofertă de la Vancouver Whitecaps, însă mama băiatului nu dorea să-l lase să plece.

„Mi-a fost frică. Văzusem la știri ce fac tinerii pe străzi. Nu vroiam ca el să devină un băiat rău. I-am spus că la 16 sau 17 ani va putea pleca, dar el mi-a promis că viața de la Vancouver nu îl va schimba și că noi vom fi mândri de el”.

Davies a debutat la nivel profesionist la 15 ani. El jucat 81 de meciuri și a marcat 12 goluri pentru Vancouver Whitecaps, iar în 2018, Bayern Munchen l-a achiziționat de la clubul canadian pentru suma de 13,5 milioane de dolari.

La gruparea bavareză, Davies a evoluat până acum în 35 de partide, în care a înscris 2 goluri și a dat 7 pase decisive.

„E fabulos să ai oportunitatea să joci la un club atât de mare ca Bayern Munchen. În copilărie, visezi la acest moment și sunt fericit că a devenit real”, a spus fundaşul Bayern Munchen, Alphonso Davies.

„El ne asigură spatele de multe ori în timpul meciurilor, deoarece este rapid, puternic și oprește multe atacuri”.

„Alphonso este foarte rapid. Desigur, este foarte important în defensivă. Pentru un jucător atât de tânăr, a învățat multe în ultimul an”.

În tricoul primei reprezentative a Canadei, Alphonso Davies a jucat 17 meciuri şi a marcat 5 goluri.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie