Aliyev: Azerbaidjanul va întrerupe imediat relațiile diplomatice cu orice țară care recunoaște independența regiunii Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul va întrerupe imediat relațiile diplomatice cu orice țară care recunoaște independența regiunii Nagorno-Karabah. Acest lucru a fost declarat de președintele Ilham Aliyev, într-un interviu acordat pentru un canal turcesc de televiziune.

Liderul de la Baku susţine că după încheierea conflictului, azerii şi armenii ar trebui să fie pregătiţi să trăiască împreună aşa cum o fac şi alte popoare în Georgia, Rusia sau Ucraina. Aliyev a subliniat că nu va fi niciodată de acord ca azerii să fie expulzaţi de pe pământul strămoșilor lor şi ca armenii să trăiască singuri pe acest teritoriu este nedrept.

Anterior, într-o postare pe Facebook, premierul de la Erevan, Nikol Pashinyan a scris că armenii din toată lumea ar trebui să depună eforturi pentru ca regiunea Nagorno-Karabah să fie recunoscută pe plan internaţional ca stat independent.

Armistiţiul semnat la Moscova de cele două ţări ar fi trebuit să intre în vigoare sâmbătă pentru a permite cel puţin un schimb de prizonieri şi de cadavre, însă acesta nu a fost respectat până acum. Azerbaidjan şi Armenia îşi aruncă reciproc responsabilitatea confruntărilor soldate cu peste 600 de morţi, dintre care 73 de civili.


Preluat de la: Publika.md