Alexandru Slusari: Există riscul ca Curtea Constituţională să refuze dizolvarea Parlamentului

Preşedintele fracţiunii Platformei DA, Alexandru Slusari, susţine că „Există riscul ca Curtea Constituţională să refuze dizolvarea Parlamentului”. Declaraţiile au fost făcute după ce preşedintele Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliţa la funcţia de prim-ministru. 

„Noi am luat act de această decizie. Este dreptul doamnei. Din punctul nostru de vedere, intrăm acum într-un blocaj constituţional, cel mai probabil. Există un mare risc, când doamna Sandu se va adresa la Curtea Constituţională pentru confirmarea circumstanţelor pentru dizolvarea Parlamentului, că în acest caz Curtea să refuze”, a declarat preşedintele fracţiunii Platformei DA, Alexandru Slusari.

Amintim că preşedintele Maia Sandu a refuzat să desemneze candidatura propusă de majoritatea parlamentară formată din PSRM şi Platforma „Pentru Moldova”. Sandu şi-a argumentat decizia prin faptul că există dubii în privinţa celor 54 de deputaţi care au semnat pentru Mariana Durleşteanu, insinuând că unii dintre aceştia ar fi fost forţaţi să o susţină, iar alţii ar fi implicaţi în acte de corupţie.


Preluat de la: Publika.md