Alexandr Glijin, răpit de forțele separatiste, a fost arestat pentru trădare de patrie. Bărbatul riscă până la 20 de ani de închisoare

Adrian Glijin, una dintre cele patru persoane răpite săptămâna trecută de structurile de forță din regiunea transnistreană, este acuzat de ”trădare de patrie”, infracțiune ce se pedepsește în stânga Nistrului cu până la 20 de ani de privațiune de libertate.

Structurile de la Tiraspol deja i-au aplicat ”măsura preventivă” arest pentru o durată de 60 de zile.

Potrivit Asociației ”Promo-LEX”, rudele bărbatului nu au fost informate despre ședința de judecată. Mai mult, nu au recepționat nici un document procesual din pretinsa cauză penală. Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian, structurile de la Tiraspol refuză să ofere actele procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret.

Între timp, rudele lui Adrian au expediat în adresa structurilor de la Tiraspol mai multe solicitări, printre care: asigurarea dreptului la întrevedere cu Adrian în condiții de confidențialitate, examinarea lui de către un medic independent, asigurarea accesului la documentele dosarului, dar și asigurarea permisiunii de a transmite îmbrăcăminte și alimente.

În acest context, Asociația ”Promo-LEX” solicită autorităților constituționale de la Chișinău să se implice cu prioritate în admiterea solicitărilor rudelor lui Adrian, și, în final, să insiste pe eliberarea necondiționată a acestuia din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol.

PUBLIKA.MD amintește că pe 7 octombrie curent, în jurul orei 13:00, Adrian Glijin a fost răpit de cinci persoane mascate, de pe un câmp din apropierea localității Cuzmin, raionul Camenca. Adrian Glijin are 41 de ani, este căsătorit și are trei copii.

Tot atunci, alte câteva persoane în civil au percheziționat domiciliul acestuia din localitatea Cuzmin.

 


Preluat de la: Publika.md