Alertă pe aeroportul Internațional Chișinău. Un avion cu 173 de pasageri la bord a aterizat forțat la scurt timp după decolare

Alertă pe aeroportul Internațional Chișinău. Un avion cu 173 de pasageri la bord, a aterizat forțat la scurt timp după decolare. Aeronava de pe cursa Chișinău-Sharm el-Sheikh a fost nevoită să facă cale întoarsă după ce piloții au depistat o problemă la sistemul de presurizare. Incidentul a avut loc duminică. Din fericire, piloții au aterizat fără nicio complicație și nimeni nu a avut de suferit. 

Avionul a decolat de pe aeroportul Internațional Chișinău ieri, la ora 09:00 dimineața. După câteva minute, piloții au primit o alarmă precum că există o defecțiune la sistemul de presurizare, ceea ce nu permite continuarea zborului. Potrivit reprezentanților companiei, până ce au aterizat, piloții au menţinut nava în aer timp de o oră și jumătate, pentru a arde din combustibil. Şi asta pentru pentru normele de securitate în aviaţie interzic în astfel de cazuri, aterizarea navei cu rezervorele pline cu combustibil, pentru a evita o eventuală explozie.

”La aproximativ 500 de metri altitudine, când se declanșează sistemul de presurizare în aer, piloții au primit o avertizare de la sol precum că ar exista o defecțiune a sistemului. Respectiv conform protocoalelor, piloții au fost nevoiți să revină pe pista aeroportului Internațional Chișinău”, a spus managerul companie aeriene, Valeriu Dumitru.

Celor 173 de pasageri le-au fost pusă la dispoziție o altă cursă, care a decolat la ora 14:30.

”Erau familii cu copii. Era un zbor charter, respectiv, toată lumea pleca practic la odihnă. Erau tineri, cupluri și familii cu copii. Pasagerii au ajuns în siguranță la destinație.”, a spus managerul companie aeriene, Valeriu Dumitru.

Deocamdată nu este clar din ce cauză a apărut defecțiunea tehnică. Reprezentanții companiei spun că aeronava urmează să fie verificată și testată suplimentar.


Preluat de la: Publika.md