Alertă la Mega Image: Unul dintre produsele preferate ale clienților a fost retras de urgență

Mega Image a retras de pe rafturi un produs extrem de apreciat de clienți, iar specialiștii avertizează că ar putea conține pesticide. Cei care au achiziționat acest produs sunt sfătuiți să-l returneze imediat.

În magazinele Mega Image a fost declanșată o alertă alimentară după retragerea de pe rafturi a unui produs cunoscut. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), care a avertizat că acest produs prezintă un pericol semnificativ pentru sănătate, conform Playtech. Clienții Mega Image sunt în alertă după ce s-a constatat că uleiul de măsline extravirgin Gaea, un produs aparent nepericulos, a fost retras de pe rafturi din motive de sănătate publică. Motivul precis este prezența unui pesticid periculos în compoziția acestuia. Această situație a stârnit îngrijorare, având în vedere consecințele grave pe care le poate avea asupra sănătății umane. Efectele posibile ale consumului de alimente contaminate cu pesticide pot fi diverse și extrem de neplăcute, incluzând simptome precum greață, vărsături, diaree, dureri abdominale, slăbiciune, tremurături, convulsii și chiar comă.

Detaliile suplimentare despre produsul afectat, uleiul de măsline extravirgin Gaea, dezvăluie că acesta face parte din lotul cu numărul L4009 și este disponibil în ambalaj de 500 ml. Informațiile de pe etichetă indică faptul că produsul ar fi trebuit să expire abia în anul 2025. Cu toate acestea, furnizorul a confirmat că acest lot a fost afectat de o contaminare încrucișată cu un alt lot în care a fost detectat un pesticid. Mai exact, pesticidele găsite în uleiul de măsline de la Mega Image sunt clasificate ca fiind un insecticid organofosforic de contact, cunoscut pentru acțiunea sa letală asupra unui spectru larg de dăunători în toate stadiile lor de dezvoltare, inclusiv larve, nimfe și adulți. Acest tip de pesticid poate avea efecte devastatoare asupra insectelor, omorându-le prin contact, ingestie și chiar inhalare.
Imediat după ce au făcut această sesizare, specialiștii ANSVSA au transmis un mesaj important pentru toți clienții Mega Image. Astfel, aceștia au fost informați cu privire la produsul exact și la lotul din care face parte, astfel încât să îl poată returna. „Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezența pesticidului clorpirifos.. Menționăm că lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul clorpirifos”, au transmis reprezentanții ANSVSA. Reacția celor de la Mega Image Mega Image își informează clienții despre riscurile potențiale asociate consumului produsului afectat și îi îndeamnă ferm să evite consumul oricărui produs din loturile menționate anterior. Clienții sunt încurajați să prezinte bonul fiscal pentru a putea returna produsele la punctul de vânzare de unde le-au achiziționat. Este important de menționat că termenul limită pentru returnarea sau distrugerea produselor este stabilit la data de 24.05.2024. Această dată reprezintă un termen clar și ferm, în conformitate cu angajamentul Mega Image de a gestiona rapid și eficient situația. „Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, a transmis Mega Image.


Preluat de la: Timpul.md