Alertă de călătorie. Intrarea străinilor în Israel, interzisă până în data de 1 octombrie

Autoritățile israeliene au anunțat că interdicția de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul Statului Israel se menține până la 1 octombrie 2020. Totodată, ieșirea cetățenilor străini de pe teritoriul Statului Israel prin Aeroportul Ben-Gurion este permisătransmite Ambasada Republicii Moldova în Israel.

Ambasada Republicii Moldova în Israel anunță că la ieșirea din Statul Israel cetățenii Republicii Moldova trebuie:

Să completeze cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor următorul formular de aprobare a îmbarcării: https://bit.ly/3g3H8ex, (se vor furniza date personale, date medicale, alte informații necesare); În caz de refuz de îmbarcare se va contacta compania aeriană.

Să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion biletul (boarding pass) și aprobarea îmbarcării (o copie digitală și pe hârtie);

Accesul în aeroportul Ben Gurion va fi permis doar persoanelor care dețin bilete de zbor și aprobarea îmbarcării. Aici se va măsura temperatura, iar persoanele care vor manifesta simptome covid-19 nu vor fi admise în incinta aeroportului. 

INTRAREA în Statul Israel:

Cetățenii Republicii Moldova, care intenționează să intre pe teritoriul Statului Israel trebuie:

Să primească permisiunea de intrare în Statul Israel (în cazul în care poate fi dovedit un scop întemeiat al vizitei), de la consulatul Statului Israel de la Kiev (Consular4@kiev.mfa.gov.ilConsular5@kiev.mfa.gov.il);

Să completeze cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor formularul de intrare în Statul Israel: https://bit.ly/32bcCuv, (se vor furniza date personale, date medicale, alte informații necesare);

Să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion confirmarea privind completarea formularului de mai sus privind intrarea în Israel (o copie digitală și pe hârtie);

În cazul în care cetățenii sosesc în Israel din țările “roșii” (este și cazul Republicii Moldova), aceștia trebuie:

Să completeze la aterizare următorul formular https://bit.ly/2E7MEQ9, și să rămână în autoizolare timp de 14 zile;

La aeroport, în timpul zborului și în perioada aflării pe teritoriul Statului Israel, cetățenii: vor purta mască (obligatoriu pentru copii de la 6 ani), vor menține distanța socială de doi metri, vor respecta igiena personală.

Lista completă a țărilor desemnate de către Statul Israel “verzi” și „roșii” poate fi consultată aici: https://bit.ly/3avPfPH.

Pentru informații suplimentare, cetățenii Republicii Moldova pot contacta centrul de informații al Ministerului Sănătății din Israel:

Din Israel: *5400;

Din străinătate: +972-8-6241-010; sau la e-mail: Call.Habriut@moh.health.gov.il.


Preluat de la: Publika.md