Aleksandr Lukaşenko: Studenții care participă la proteste neautorizate trebuie exmatriculaţi

Studenții care participă la proteste neautorizate trebuie exmatriculaţi, susţine președintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko. El a adăugat că aceleaşi soartă îi aşteaptă şi pe profesorii care se alătură manifestanţilor. Lukaşenco a reacţionat astfel la greva generală organizată luni în toată ţara, la care au ieşit şi sute de tineri pentru a-i cere din nou acestuia să plece de la putere.

„Oricine a ieșit la protestele neautorizate își pierde dreptul de a fi student. Același lucru e valabil şi pentru profesori.”, a declarat preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

Lukaşenko a venit cu un mesaj şi în adresa părinţilor.

„Luaţi-vă copiii de pe străzi, altfel, vă va fi dureros pe urmă.”, a menționat preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

Studenţii şi profesorii din mai multe instituţii din ţară au continuat şi marţi protestele.

Mai mulţi tineri de la Universitatea de stat din Belarus care nu au fost lăsaţi să intre în instituţie, au fost reţinuţi de către forţele de ordine.

Luni, în prima zi a grevei generale, peste 500 de oameni au fost arestaţi. În întreaga ţară numeroși angajați ai fabricilor şi uzinelor de stat au părăsit locurile de muncă şi au ieșit în stradă la îndemnul Svetlanei Tihanovksaia, după ce președintele Lukașenko a sfidat ultimatumul de a pleca de la putere. Acesta
nu este recunoscut în calitate de preşedinte de către UE şi Statele Unite.


Preluat de la: Publika.md