Alegeri locale generale peste Prut: Până la ora 17:00 au votat peste 6 milioane de români, inclusiv Klaus Iohannis

În România au loc alegeri locale generale. Până la ora 17:00 au votat peste 6 milioane de români, inclusiv președintele Klaus Iohannis. 

Peste 18 milioane de români sunt așteptați la urne pentru a-și alege primarii, președinții consiliilor județene, precum și consilierii locali și județeni. Din cauza pandemiei, scrutinul se desfășoară în condiții speciale, alegătorii fiind obligaţi să poarte măşti şi să păstreze distanţa de cel puţin un metru.

De asemenea, la intrarea în secția de votare oamenilor le este măsurată temperatura, iar accesul este limitat la 15 persoane concomitent. Cele aproape 19 mii de secții de votare s-au deschis la ora 07.00 și se vor închide la 21:00.

 În cursa pentru funcția de primar general al municipiului București s-au înscris 18 candidați, printre care şi actualul edil, Gabriela Firea, fostul președinte al României, Traian Băsescu și ex-premierul român Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit sondajelor, favoriții cursei pentru șefia capitalei sunt Nicușor Dan, candidat susținut de PNL şi USR-PLUS și Gabriela Firea, din partea PSD.

Alegerile locale generale din România trebuiau să aibă loc încă în luna iunie, însă au fost amânate din cauza pandemiei.


Preluat de la: Publika.md