Alegătorii din Capitală, cei mai activi din ţară în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial

Alegătorii din Capitală au fost cei mai activi din ţară în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial. Potrivit CEC, prezenţa la vot în municipiul Chişinău a fost de peste 53 la sută. Totodată, cele mai multe voturi în Capitală le-a acumulat Maia Sandu, aproape 60 de procente. De cealaltă parte, Igor Dodon a fost votat de puţin peste 40 la sută dintre chişinăuieni.

Potrivit rezultatelor preliminare oferite de CEC, liderul PAS a luat cele mai multe sufragii în 19 raioane, adică cu opt raioane mai mult decât în primul tur. Majoritatea acestora sunt în centrul şi sudul ţării.

În raionul Ialoveni, Maia Sandu a fost susţinută de peste 80 la sută dintre alegători. În Străşeni, ea a acumulat 73 la sută din voturi, în Teleneşti – peste 72 de procente, iar la Nisporeni şi Criuleni – peste 71 la sută. De asemenea, liderul PAS a obţinut cele mai multe voturi şi în raioanele Orhei, Hânceşti, Cantemir, Cimişlia, Leova, Ştefan Vodă şi Sângerei.

Maia Sandu a câştigat şi în Călăraşi, raionul de baştină a oponentului său, la o diferenţă de 8553 de voturi. Dacă în primul tur, majoritatea locuitorilor din Cahul, Anenii Noi, Căuşeni, Ungheni şi Rezina îl susţineau pe Igor Dodon atunci în turul II învingătoare în aceste raioane a ieşit Maia Sandu.

La rândul său, Igor Dodon a fost ales masiv de locuitorii din Autonomia Găgăuză, unde a obţinut peste 94 la sută din voturi. De asemenea, candidatul la fotoliul prezidenţial a fost votat de aproape 93 de procente dintre locuitorii raionului Taraclia şi de circa 86 la sută de către cei din stânga Nistrului. În total, Dodon şi-a devansat contracandidata în 17 unităţi teritorial-administrative. Igor Dodon a câştigat şi la Făleşti, raionul de baştină al Maiei Sandu, cu aproape 11 la sută dintre sufragii. 


Preluat de la: Publika.md