ALARMANT! Coadă de ambulanţe la Centru COVID de la Moldexpo (FOTO)

Situația epidemiologică privind infecția COVID-19 devine tot mai gravă. Astăzi la centrul de triere COVID-19 de la Moldexpo s-a format o coadă de ambulanţe care aduceau pacienţi suspecţi de coronavirus. Informaţia a fost confirmată de către directorului centrului, Oleg Crudu.

Potrivit lui Crudu, numărul celor suspecți de înbolnăvire cu COVID-19 a crescut semnificativ şi stau în rând să fie testați.

Centrul COVID-19 a fost deschis în data de 10 aprilie 2020, imediat după ce țara noastră a intrat în scenariul patru, ceea ce presupune înregistrarea a peste o mie de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Pe teritoriul Complexului Expozițional Moldexpo sunt amenajate trei zone. In Prima, cea verde, sunt aduse persoanele cu simptome specifice noului tip de coronavirus.

Cea Galbena este destinată celor care sunt testați și așteaptă rezultatele, iar dacă analizele sunt confirmate că persoanele sunt bolnave de COVID-19, ele sunt spitalizate în zona Roșie.

PUBLIKA.MD amintește că astăzi au fost confirmate 1.062 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar cifra totală a persoanelor infectate a ajuns la 176.245 în Republica Moldova.


Preluat de la: Publika.md