Alaiba vrea ca șoferii să-și alimenteze singuri automobilele: "Nu sîntem mari boieri"

Ministrul spune că sute de oameni își jertfesc sănătatea, deservind șoferii la benzinării, cînd acest lucru poate fi evitat.

„În toată Europa șoferii își alimentează singuri mașinile la benzinării. La noi șoferii sunt serviți de persoane special angajate. Asta nu e o particularitate locală. Așa sînt legile noastre. Cîteva sute de oameni pe întreg teritoriul țării noastre stau și îngheață alimentînd toată ziua automobilele pe la benzinării. Și respiră aerul îmbibat cu vapori de combustibil. Efectele asupra sănătății acestor oameni nu pot fi pozitive. Iar asta se translează și în costuri suplimentare pe care tot șoferii le achită. O să implementăm principiul autoservirii la benzinării. Ne vom alimenta singuri autovehiculele așa cum o face lumea pe întreg continentul. Nu sîntem mari boieri”, a menționat Alaiba.

„Trebuie să creștem productivitatea în economie, și cu siguranță acești oameni pot face ceva mult mai productiv decît să stea de gardă la pompă. Pentru că antreprenori de la nord la sud, mici și mari, spun că nu găsesc oameni să le dea de lucru în sectoare mai productive”, a mai spus ministrul.


Preluat de la: Noi.md