Adevăratul motiv al împușcăturilor din Lyon: Preotul bisericii avea o relație cu soția atacatorului

Un bărbat arestat în cadrul anchetei privind tentativa de omor asupra unui preot ortodox la 31 octombrie la Lyon, estul Franţei, şi-a recunoscut faptele, a anunţat parchetul francez, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Atacul, despre care s-a crezut că este de natură teroristă, în contextul evenimentelor din ultima perioadă, s-a dovedit a fi o intrigă amoroasă: preotul avea o relație cu soția celui care l-a împușcat. 

Bărbatul de 40 de ani, de naţionalitate georgiană – potrivit cotidianului Le Parisien, „se dovedeşte a fi soţul unei femei care avea o relaţie cu victima”, a menţionat procurorul Republicii într-un comunicat.

Atacatorul se află în arest de vineri, după ce a fost reţinut la domiciliul său din Lyon, potrivit Le Parisien.

Victima, în vârstă de 52 de ani, grav rănită sâmbăta trecută după ce a fost împuşcată, a ieşit miercuri din comă şi audierea sa de către anchetatori a condus la arestarea suspectului.

Nikolaos Kakavelakis, care a fost timp de mai bine de zece ani preot al bisericii ortodoxe elene din arondismentul 7 din Lyon, îşi depusese demisia în urmă cu o lună.

Această agresiune, care a avut loc în faţa bisericii la două zile după atentatul din bazilica din Nisa, a suscitat o mare emoţie, însă absenţa revendicării şi personalitatea victimei au determinat parchetul naţional antiterorist să nu se autosesizeze, privilegiind în schimb pista unui diferend de drept comun.

Potrivit FranceInfo, individul care a comis atacul asupra preotului a folosit o puşcă de vânătoare, nimerindu-l pe preot în abdomen. O sursă din poliţie a spus că preotul, deși grav rănit, a fost în măsură să spună serviciilor de urgenţă că nu îl știe pe atacator. 


Preluat de la: Publika.md