Ademenea tinere din țară într-o relație de iubire, apoi le obliga să practice prostituția. Ce se întâmpla cu fetele care refuzau

Un tânăr de 28 de ani a fost reținut pentru trafic de persoane de către ofițerii INI și procurorii PCCOCS. Din 2016 și până în prezent, suspectul a racolat mai multe fete, majoritatea minore, din localitățile rurale ale țării, în scopul exploatării sexuale.

Potrivit poliției, suspectul racola persoane prin intermediul rețelelor de socializare.Acesta iniția cu victimele discuții, le ademenea într-o relație de iubire, mai aveau câteva întâlniri în cafenele și baruri, iar apoi cu promisiuni false că este interesat de a forma un cuplu, deținea controlul asupra victimei. Ulterior, tinerele erau adăpostite în diferite apartamente din Capitală și obligate să presteze servicii sexuale contra plată. În cazul în care victimele recurgeau la încetarea relațiilor cu bănuitul, erau maltratate, amenințate cu bătaia sau cu expunerea fotografiilor și secvențelor video pe rețelele de socializare, în care acestea apar nud.

Printr-o astfel de metodă, bănuitul a exploatat sexual cel puțin șase victime, iar venitul obținut de către acesta per persoană varia de la 1.000 până la 6.000 de lei zilnic.

Din banii obținuți, suspectul și-a procurat diferite bunuri, inclusiv un automobil.

Tânărul a fost arestat pentru 30 de zile. El riscă până la 20 de ani  de închisoare.

 

 


Preluat de la: Publika.md