Activişti atacaţi în stil mafiot. 4 oameni au fost răniți, după ce persoane necunoscute au deschis focul asupra unui microbuz în apropiere de Harkov

Patru oameni au fost răniți, după ce persoane necunoscute au deschis focul asupra unui microbuz în apropiere de Harkov. Potrivit presei locale, câţiva indivizi au împușcat în direcția vehiculului în care se aflau oameni. 14 persoane au fost reţinute.

Un om s-a ales cu o comoție cerebrală, ceilalți au fost răniți cu gloanțe din cauciuc și au avut nevoie de intervenții chirurgicale.

Potrivit presei locale, mai multe automobile au blocat microbuzul, în care se aflau membrii Asociației Obștești ”Patrioți pentru viață” şi au deschis focul asupra lor. Indivizii au sărit la bătaie, după care au fugit. Mai târziu oamenii legii au reținut 14 suspecți.

Preşedintele Vladimir Zelenski le-a mulțumit polițiștilor pentru intervenția promptă și a menționat că Ucraina nu trebuie să permită întoarcerea pe străzi a infractorilor, ca în stilul anilor 90.

Platforma de opoziție ”Patrioţi pentru viață” i-a învinuit pe activiștii din organizaţiile neguvernamentale „Corpul Civil Azov” și Partidul Politic „Corpul Național” pentru toate cele întâmplate. Aceştia neagă însă acuzațiile.

Poliţia din Ucraina a deschis două cauze penale pentru huliganism și tentativă de omor şi cercetează toate circumstanţele acestui caz.


Preluat de la: Publika.md