ACCIDENT în ceață. Un camion a derapat de pe șosea într-un pilon de electricitate

Un accident matinal produs în raza orașului Hîncești a lăsat fără lumină peste o mie de oameni. 

Accidentul s-a produs în jurul orei 7, în condiții de ceață densă. Un camion de marca MAN condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani din raionul Cahul a derapat de pe traseu, a lovit un pilon electric, după care a ajuns într-un șanț.

Potrivit poliției, șoferul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar alcooltestul a arătat că acesta nu era beat.

În urma impactului a fost avariat un pilon electric de înaltă tensiune. În consecință, 707 consumatori din orașul Hîncești au rămas fără lumină.

Furnizorul de energie electrică a precizat că după separarea sectorului cu defecțiune, consumatorii afectați au fost realimentați cu energie electrică în baza unei scheme temporare. În același timp, alți 1562 de consumatori nu vor avea lumină pe perioada lucrărilor de restabilire a liniei electrice aeriene.

Accidentul rutier a fost documentat de Inspectoratul Național de Patrulare, iar conducătorul vehiculului va trebui să achite prejudiciul cauzat rețelelor electrice.

Furnizorul de energie electrică le-a recomandat șoferilor să circula cu prudență în condiții de ceață. 

”Păstrați distanța și frânați cu atenție pentru a evita derapări și ciocniri. Țineți minte că în cele mai multe cazuri, paralel cu drumurile sunt amplasate și rețelele electrice. Evitați apropierea de piloni deoarece vă expuneți riscului de electrocutare”, se arată în comunicatul furnizorului de energie electrică.

 


Preluat de la: Publika.md