Accesul în parcul de distracţii OrheiLand, BLOCAT. Primarul, mai mulţi deputaţi ai Partidului "Şor" şi locuitori ai oraşului s-au certat cu poliţiştii

Scandal la Orhei. După decizia de ieri a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică privind interzicerea accesului în locurile de agrement, mai mulţi poliţişti şi carabinieri au blocat de dimineaţă accesul vizitatorilor în parcul de distracţii „OrheiLand”. Primarul, mai mulţi deputaţi ai Partidului „Şor” şi locuitori ai oraşului au mers acolo şi s-au certat cu oamenii legii. Deputatul Marina Tauber susţine că în spatele deciziei de a bloca accesul în parc ar sta interese politice.

„Astăzi aţi venit, ne arătaţi nu ştiu ce document. Bine, arătaţi-ne vreo încălcare de lege, arătaţi-ne. – Eu încă o dată… – Întrebaţi orice trecător dacă vrea să fie închis parcul „OrheiLand”, a spus deputatul partidului Politic „Şor”, Marina Tauber.

„Încă o dată, colegii dumneavoastră din Chişinău nu au închis încă nicio zonă de agrement, nicio zonă de distracţii”, a spus Marina Tauber.

Marina Tauber le-a cerut unor poliţişti să-i prezinte rezultatele testelor la COVID-19 pe motiv că mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Orhei au fost diagnosticaţi cu această boală. S-au certat cu poliţiştii şi câţiva părinţi care au venit cu copiii la parcul de distracţii, dar nu au putut intra.

Până la urmă, protestatarii au demontat gardul şi au pătruns în parc.

„Nu mai există gardul. Poftim, intraţi, stimaţi concetăţeni. În Orhei este stăpân Ilan Şor şi echipa noastră care va avea grijă de sănătatea, de protecţia dumneavoastră”, a spus deputatul partidului Politic „Şor”, Marina Tauber.

Consilierul premierului, Vitalie Dragancea, ne-a declarat că parcul de distracţii trebuie să rămână închis.

„Doamna deputat demonstrează, din păcate, o lipsă de responsabilitate şi probabil că nu conştientizează prin ce ameninţări trece societatea în contextul pandemiei. Este grav când un deputat procedează în aşa mod. Decizia Comisiei naţionale extraordinare pentru sănătate publică este obligatorie pentru toţi şi atunci când noi vorbim despre creşterea numărului de persoane contaminate, trebuie să înţelegem că sunt necesare măsuri prin care să reducem pericolele”, a spus consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea. 

Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Carmena Lupei, nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie la situaţia de la Orhei şi la acuzaţiile că Igor Dodon ar sta în spatele deciziei de a sista activitatea parcului de distracţii.

„OrheiLand” şi-a deschis porţile pentru vizitatori după expirarea stării de urgenţă.


Preluat de la: Publika.md