‘A uitat că a dat afară 800 de salariați?!’

După ce mai multe curse au fost anulate de TAROM, luni dimineață „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat managementului companiei să ia urgent măsuri pentru situația creată.

  Compania TAROM a anunţat luni anularea a 10 curse ”din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”, după ce iniţial anunţase că trei curse sunt anulate, pe rutele Beirut, Cairo, Amman, însă multe alte curse către destinaţii interne sau către destinaţii din Europa figurau ca anulate. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, anunţă, după ce mai multe curse Tarom au fost anulate luni din cauza ”indisponibilităţii” personalului navigant, că a solicitat managementului TAROM să ia urgent măsuri, apreciind că accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant şi nu pe menţinerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuţie la buna funcţionare a companiei.

Liderul sindicalișilor TAROM îi bate obrazul lui Grindeanu pentru haosul creat Narcis Pașcu, liderul Sindicatului Unit TAROM, a explicat care este principala cauză a haosului de pe aeroporturile din țară după anularea zborurilor TAROM și îl arată cu degetul chiar pe ministrul de resort, Sorin Grindeanu. “Domnul Grindeanu știe să arunce pisica în ograda altuia întotdeauna. Acum îl scoate vinovat pe domnul director al companiei TAROM despre lipsa acută de piloți, dar oare domnul Grindeanu a uitat că în 2020 de la 1890 de salariați prin planul de restructurare a dat afară 800 de salariați ai companiei TAROM? A știut despre această lipsă de piloți și despre lipsa acută de personal tehnic în cadrul companiei TAROM?A știut că acest personal nu se poate forma peste noapte”, a afirmat sindicalistul Narcis Pașcu, într-o intervenție pentru B1 TV.
„Nu este posibil ca domnul Grindeanu să își bată joc în acest hal de piloții și angajații companiei TAROM. Întrebați-l pe dumnealui de ce este un om iresponsabil când este vorba de brandul național care se numește TAR De ce  permis ca această restructurare să fie efectuată numai asupra personalului? Și în continuare văd pe Facebook că dă vina tot pe personal, că personalul este vinovat, nu factorul politic și acționarul majoritar”, a mai precizat Narcis Pașcu.  


Preluat de la: Timpul.md