A murit cel mai greu copil din lume

 Rusul Dzhambulat Khatokhov a intrat în 2003 în Cartea Recordurilor pentru greutatea impresionanta pe care o avea. La 3 ani, acesta cântarea aproape 50 de kilograme. La 6 ani, avea mai mult decât un adult, aproape 90 de kilograme. Tânărul pasionat de lupte sumo a murit la doar 21 de ani. Deși reușise să slăbească zeci de kilograme, nu a reușit să scadă sub 200, transmite realitatea.net.

Dzhambulat Khatokhov s-a născut cu o greutate normală, de 2,9 kilograme. La scurt timp, copilul a început să se îngrașe rapid. La vârsta de trei ani acesta a intrat în Guinness World Records ca „cel mai greu copil din lume". Avea atunci peste 40 de kilograme. La șase ani avea 50 de kilograme în plus, iar la 16 ani a ajuns la nu mai puțin de 226 de kilograme.

Mama tânărului a fost acuzată că ar fi contribuit la creșterea în greutate a copilului. Femeia a negat toate acuzațiile. Deși au făcut numeroase investigații, medicii nu au reușit să descopere cauza pentru care băiatul lua atât de repede în greutate.

Dzhambulat Khatokhov a fost de mic pasionat de lupte sumo. În ciuda problemelor de sănătate cu care se confrunta, băiatul nu a renunțat niciodată la acest sport. Mai mult, în ultimii ani din viață, tânărul rus s-a antrenat intens și reușise chiar să piardă câteva zeci de kilograme. Cu toate acestea, Dzhambulat Khatokhov s-a stins din viață la finalul anului, la vârsta de 21 de ani.

 


Preluat de la: Timpul.md