A murit actorul sovietic Armen Djigarhanean

A murit artistul poporului din URSS, Armen Djigarhanean. 

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții teatrului pe care îl conducea, transmite RIA Novosti.

Armen Djigarhanean avea 85 de ani. 

Născut și crescut la Erevan, Djigarhanean a început să lucreze ca actor în teatrele rusești ale orașului, înainte de a se muta la Moscova pentru a continua actoria.

Din 1960, Djigarhanean a apărut într-o serie de filme armene. Dar a devenit popular în anii 1970 cu diversele roluri în filme sovietice precum Novye priklyucheniya neulovimykh (1968), continuarea acestuia Korona Rossiyskoy Imperii, ili Snova Neulovimy (1971) și Mesto vstreci izmeniti nelizea (1979), în care a jucat rolul unui hoț în lege.

După aproape 30 de ani pe scena Teatrului Maiakovski, Djigarhanean a predat la VGIK (Institutul Cinematografic Gerasimov), iar în 1996 și-a fondat propriul teatru la Moscova.

Djigarhanean, unul dintre cele mai renumiți actori de filme și de scenă dintre actorii armeni și ruși, a apărut în mai multe filme decât oricare alt actor rus, având peste 250 de apariții.

Armen Djigarhanean a fost căsătorit de trei ori. La începutul anilor 1960, s-a căsătorit în secret cu Alla Vanovskaia. A avut o fiică cu aceasta, care a murit intoxicată cu monoxid de carbon în mașină.

A doua sa soție, Tatiana Vlasova, la fel a fost actriță. Deși nu s-au căsătorit oficial, cei doi au locuit împreună la Moscova. În 2015 s-au despărțit.

A treia sa soție, cu 43 de ani mai tânără decât el, a fost pianista și actrița Vitalina Țimbaliuk-Romanovskaia. Din 2008, Vitalina a început să lucreze la Teatrul Dramatic din Moscova unde Djigarhanean era regizor. Au fost căsătoriți din 25 februarie 2016 până la 27 noiembrie 2017, câdn au divorțat cu scandal pentru un presupus furt de 80 de milioane de ruble din banii teatrului.

Actorul a suferit de diabet și avea probleme cardiace.

La 26 aprilie 2018, el a fost internat în spital cu un atac de cord și a intrat în comă,[25] dar ulterior și-a revenit.

În septembrie 2019, Armen a anunțat că s-a reunit cu Tatiana Vlasova, care s-a întors special din Statele Unite pentru a avea grijă de fostul ei soț. „Vom îmbătrâni împreună”, a spunea atunci actorul.

 


Preluat de la: Publika.md