A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie (FOTO)

Astăzi a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, care urmează a fi distribuite în secțiile de votare deschise peste hotarele țării. Cea mai mare forfotă este la Tipografia Centrală din Capitală, unde procesul este monitorizat de membrii Comisiei Electorale Centrale.

”CEC a stabilit că pentru cele 139 de secții de votare din străinătate se vor tipări 556 mii de buletine de vot, dintre care 467.600 de exemplare în limba română și 88.400 explemplare în limba rusă. Prețul unui buletin de vot este de 0,192 lei, iar valoarea întregului tiraj este de 106. 752 de lei. Buletinele de vot vor avea lungimea de 236 mm, iar lățimea de 140 mm. Întreg procesul va dura câteva zile. Vineri va fi expediată către CC Chișinău și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru distribuirea în teritoriu.”, a declarat preşedintele CEC, Dorin Cimil.

Săptămâna trecută Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot după cum urmează:

 


Preluat de la: Publika.md