A fost numit fructul al cărui suc poate scădea foarte repede nivelul zahărului din sînge

La studiu au participat 21 de persoane cu un indice sănătos al greutății. Subiecții au fost împărțiți în 3 grupe, dintre care unul a consumat suc de rodie timp de o săptămînă, al doilea – apă, iar al treilea grup a băut băuturi cu un conținut de zahăr echivalent cu sucul de rodie. După o săptămînă de experiment, participanților li s-au efectuat spălături, după care au consumat băuturi pe care nu le încercaseră înainte. Nivelurile de zahăr din sînge erau evaluate pe stomacul gol și după 15 minute, 30, 60, 90, 120 și 150 de minute după consumul băuturilor.

Apoi, participanții au fost împărțiți în 2 grupuri, reieșind din nivelul de insulină din sînge. Apa nu a afectat nivelul zahărului din sînge, iar sucul de rodii a scăzut nivelul de glucoză după 15 minute la acei pacienți care aveau niveluri scăzute de insulină serică.

Experții au concluzionat că componentele conținute în sucul de rodie sînt capabile să regleze metabolismul glucozei. Probabil, un astfel de efect este asigurat de antioxidanții din fructe. Una dintre teorii arată că antioxidanții se pot lega de zahăr, prevenind astfel influența puternică a zaharurilor asupra nivelului de insulină.


Preluat de la: Noi.md