A fost lansată cea mai mare campanie de vaccinare împotriva Covid-19 din lume – 300.000 de oameni vor fi vaccinați în prima zi

Un angajat din sistemul sanitar este primul indian care a fost vaccinat împotriva coronavirusului, în cadrul cele mai masive campanii de vaccinare din lume. Sâmbătă, India a început vaccinarea populației sale, relatează BBC.

Campania de vaccinare se va desfășura folosind vaccinul produs de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford și un vaccin produs local, Covaxin.

„Începem cea mai mare inițiativă de vaccinare din lume și vom arăta lumii capacitățile noastre”, a spus Modi în cadrul unui discurs. El a adăugat că India este pregătită de vaccinare cu ajutorul unei aplicații care va ajuta guvernul să îi ia în evidență pe cei vaccinați și pe cei nevaccinați pentru a se asigura că nimeni nu rămâne neimunizat.

În jur de 10 milioane de angajați din sistemul sanitar indian vor fi vaccinați în prima rundă. Ulterior, vor fi vaccinați polițiști, soldați și alți angajați în sistemele esențiale. Conform CNN, 300.000 de oameni vor fi vaccinați în India doar în prima zi a campaniei de vaccinare.

Ulterior, vor fi vaccinate persoanele cu vârste peste 50 de ani și cei sub această vârstă dacă au probleme de sănătate din categoriile de risc. Până în august, guvernul indian estimează că vor fi vaccinați 300 de milioane de oameni.


Preluat de la: Publika.md