A fost finalizată urmărirea penală în privinţa unei bănci comerciale care figurează în dosarul fraudei bancare

A fost finalizată urmărirea penală în privinţa unei bănci comerciale care figurează în dosarul fraudei bancare. Astăzi, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunţat că fosta președintă a Consiliul de administrație a instituţiei financiare e acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari, iar pe bunurile instituţiei bancare, în sumă de aproape două miliarde de lei, a fost aplicat sechestru. Dosarul va fi trimis în judecată. 

ALEXANDR STOIANOGLO, procuror general:„Cât despre fosta președintă a Comitetului de Direcție al băncii, aceasta este cercetată în stare de libertate, după ce încă în luna martie curent, magistrații au respins demersurile procurorilor de arestare preventivă a persoanei învinuite. Figuranții pe dosar au fost informați despre terminarea urmăririi penale. La această etapă, părțile fac cunoștință cu materialele cauzei penale, procurorii urmând, la scurt timp, să-l expedieze în judecată.”

Amintim că în luna august curent, Procuratura Generală a confirmat faptul că, în urma demersului Procuraturii Anticorupţie, instanța de judecată a aplicat sechestru pe mai multe bunuri ale unei bănci comerciale în valoare de 1,9 miliarde de lei.

Oamenii legii menționează că această instituţie financiară figurează în dosarul penal privind frauda bancară. Printre bunurile care aparţin băncii comerciale şi care puse sub sechestru se numără 54 de autoturisme, 24 de imobile și patru autospeciale, în valoare de 58 milioane de lei. Totodată, a fost aplicat sechestru şi pe 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.   

Amintim că anterior, atât banca comercială vizată cât şi Banca Națională a Moldovei au precizat că în ultimii ani, instituţia financiară vizată este parte a unui amplu proces de reforme prin care și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole, precum transparentizarea acționariatului și gestionarea riscurilor.


Preluat de la: Publika.md