A fost dezvăluit pericolul cărnii de pui din supermarketuri

Jurnalistul britanic Morland Sanders (Morland Sanders) a dezvăluit că în carnea de pui, care este vîndută în supermarketuri, există bacterii potențial dăunătoare. Atenția la articolul Daily Express a fost atrasă de InoSMI, transmite Noi.md.

Analiza efectuată de specialiști a arătat că aproape jumătate din probele efectuate la produsele care au un certificat de calitate, au bacterii rezistente la antibiotice. Potrivit oamenilor de știință de la Institutul James Hutton, consumul de carne de pui cu astfel de microbi este urmată de infecții cu complicații grave. Pericolul constă în faptul că tratamentul cu antibiotice poate să fie ineficient.

Potrivit cercetătorilor, în prezent, rezistența la antibiotice este una dintre cele mai grave amenințări la adresa sănătății omului. Dacă antibioticele devin inutile, unele boli infecțioase obișnuite pot deveni incurabile.

Experții recomandă să nu spălați carnea de pui și să o puneți din pachet direct în tigaie. După aceea, trebuie să vă spălați bine pe mîini, fără a atinge suprafețele.


Preluat de la: Noi.md