A dispărut „regina” corbilor din Turnul Londrei. Ce spune profeţia despre acest lucru

Merlina, „regina” corbilor îngrijiţi cu mare atenţie de angajaţii Turnului Londrei, nu a mai fost văzută de săptămâni bune de către membrii personalului de întreţinere, care se tem că pasărea ar putea fi moartă, informează BBC, citează digi24.ro. Merlina s-a alăturat corbilor din Turnul Londrei în 2007.

Conform legendei, în Turnul Londrei trebuie să fie prezenţi în permanenţă cel puţin şase corbi. În acest moment, şapte astfel de păsări se află sub atenta îngrijire a personalului acestui monument istoric.

În 2019, pentru prima dată după 30 de ani, corbii din Turnul Londrei au avut urmaşi, ştire primită cu mare bucurie de britanici care au crezut astfel că Regatul Unit va fi salvat de la apocalipsa Brexitului şi va dăinui în continuare.

Legenda spune că dacă toţi cei şase corbi care trăiesc în Turnul Londrei vor părăsi această construcţie veche de aproape o mie de ani, gazda bijuteriilor coroanei britanice şi în prezent o populară atracţie turistică, atunci castelul şi întregul regat britanic se vor prăbuşi.

Se crede că începând din timpul domniei regelui Charles al II-lea din secolul al XVII-lea, un mic grup de corbi a fost ţinut în Turnul Londrei pentru a evita îndeplinirea profeţiei. Astfel, de secole, un mic număr de corbi este păstrat şi îngrijit pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple.


Preluat de la: Publika.md