A crescut numărul de furturi din automobile: Poliţia Capitalei a lansat o campanie de informare pentru a preveni acest flagel

A crescut numărul de furturi din automobile. Potrivit poliţiei, doar în Capitală, de la începutul acestui an au fost comise 181 de infracţiuni de acest fel, cu 42 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Este vorba de cazurile în care hoţii sustrag atât bunuri lăsate în maşină, cât şi accesorii auto. Pentru a preveni acest flagel, Poliţia Capitalei a lansat o campanie de informare, care se va desfăşura timp de două luni.

La benzinării şi la unele companii de asigurări vor fi plasate pliante informative.

„Orice conducător auto când intră în benzinării să fie informat despre măsurile de siguranţă necesare pentru a preveni aceste infracţiuni. Totodată, poliţia, în comun cu alte subdiviziuni ale MAI, va desfăşura diverse razii pentru a reţine şi curma acele infracţiuni care sunt înregistrate în Capitală”, a spus Tudor Borș, şef-adjunct Poliţia Capitalei.

Poliţiştii vor împărţi şi pliante informative şoferilor din Capitală.

„Poliţia a derulat campania de informare despre furturile din automobile, venim cu un pliant informativ şi vă anunţăm că atunci când sunteţi în astfel de situaţie să sunaţi la 112, să lăsaţi maşina în spaţiile bine iluminate sau sub camere de supraveghere şi atunci când se întâmplă ceva să lăsaţi maşina intactă”.

Totuşi, sunt şoferi care nu s-au arătat interesaţi de campania anti-furt.

În timp ce mulţi şoferi îşi dotează automobilele cu sisteme de securitate şi sunt atenţi unde parchează, alţii au grijă doar să nu lase bunuri care să-i ademenească pe hoţi.

„Nu am nimic alarmă. La vedere nu las nimic şi o parchez în curtea blocului”.

Potrivit oamenilor legii, cel mai des hoţii fură din maşini genţi, portmonee şi tehnică de calcul, mai ales dacă toate acestea sunt lăsate la vedere. Sunt frecvente şi furturile de oglinzi retrovizoare şi de sisteme audio. Pentru a evita asemenea situaţii, poliţiştii au câteva sfaturi pentru conducătorii auto.

„La părăsirea mijlocului de transport, să nu lase lucrurile de preţ la vedere, la plecare să incuie portierele şi unitatea de transport să fie dotată cu un sistem de semnalizare performant. Totodată, la parcarea automobilului să fie într-un loc specializat sau bine iluminat”. 

Poliţia Capitalei susţine că făptaşii sunt identificaţi în 70 la sută din cazuri. Conform legii, aceştia riscă până la trei ani de închisoare sau muncă în folosul comunităţii.


Preluat de la: Publika.md