Culmea nesimţirii! Un bărbat de 39 de ani este cercetat penal pentru că ar fi FURAT DINTR-O BISERICĂ. Ce riscă făptaşul

Un bărbat de 39 de ani din Capitală a fost reţinut, fiind bănuit de comiterea unui furt dintr-o biserică.

Totul s-a întâmplat săptămâna trecută, când oamenii legii au fost alertaţi de către un bărbat care a comunicat că intenționa să procure un instrument de construcţie, mai exact un polizor unghiular. Având careva suspiciuni referitor la persoana care vindea bunul, bărbatul a hotărât să anunțe poliţia. 

La faţa locului s-a deplasat grupa operativă, care, în urma cercetăriilor efectuate, a stabilit că bunul a fost furat împreună cu alte instrumente dintr-o biserică aflată în construcție. Suspectul ar fi deterioriorat lacătului de la ușa de la intrare a bisericii, astfel a intrat şi a furat mai multe instrumente de construcție și câteva cărți de rugăciuni.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 12 000 lei.

După ce a fost reținut, bănuitul a fost escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. 

Actualmente, bărbatul este cercetat penal pentru furt. El riscă amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Preluat de la: Publika.md