În regiunea transnistreană au fost deschise două secţii de votare pentru referendumul din Rusia. Reacţia Promo-LEX

Federaţia Rusă continuă practica de a deschide secții de votare în regiunea transnistreană contrar acordului autorităților Republicii Moldova. Despre acest fapt atenţionează Asociaţia Promo-LEX.

Pentru referendumul național de modificare a Constituției Rusiei, la Tiraspol, au fost amenajate două secții. Birourile vor activa până în 1 iulie. O altă secție de votare va fi la Chișinău.           

Potrivit Promo-LEX, această practică ar continua, inclusiv din cauza faptului că autoritățile de la Chișinău nu au luat atitudine în mod public în cazul a cel puțin două scrutine din Rusia, organizate și în regiunea transnistreană. 

Serviciul de presă al Ministerului de Externe a precizat pentru Publika TV că va reveni ulterior cu mai multe informaţii despre cele două birouri electorale din stânga Nistrului şi dacă acestea au fost deschise legal.

În Federația Rusă este organizat un referendum cu privire la o serie de reforme care i-ar permite președintelui rus Vladimir Putin să candideze de două ori la Președinție, după ce mandatul actual expiră în 2024 și în acest fel, să rămână la putere până în 2036.


Preluat de la: Publika.md