CÂT NE COSTĂ UN DEPUTAT? Parlamentarii mai primesc compensații pentru transport și închirierea spațiului locativ

Salariul de peste 18 mii de lei, plus compensații pentru cheltuieli protocolare, transport și închirierea spațiului locativ. Acestea sunt veniturile deputaților achitate din bugetul de stat. La solicitarea Publika TV, Secretariatul Parlamentului a prezentat cât ne costă lunar un parlamentar, cu toate cheltuielile aferente.

Potrivit informațiilor Secretariatului Parlamentului, salariul unui deputat constituie 18 130 de lei. De asemenea, parlamentarii pot beneficia de compensație lunară pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, cheltuieli protocolare și de promovare. Această suma poate ajunge lunar până la 13 mii de lei, în funcție de volumul serviciilor achiziționate. De exemplu, în luna mai, de aceasta compensație au beneficiat 93 de deputați.

Totodată, aleșii poporului primesc indemnizații lunare pentru transport în sumă de 6500 lei. În mai, de acești bani au beneficiat 87 de persoane.

Totodată, deputații domiciliați în alte localități decât Chișinău primesc indemnizație pentru închirierea spațiului locativ. Alocaţiile variază între 3300 de lei, pentru familiile formate din două persoane, și 6600 de lei – pentru cele cu patru şi mai mulţi membri. De acești bani au beneficiat până acum 12 persoane.

În Parlamentul Republicii Moldova sunt 101 deputați.


Preluat de la: Publika.md