TOPUL celor mai sigure plaje din Europa. Unde ai putea să-ţi petreci vacanţa în acest an

Europenii își revin după pandemia de coronavirus. Odată cu deschiderea sezonului estival, turiştii de pe bătrânul continent caută cea mai bună destinație de vacanță în care să nu fie expuși riscului de a se îmbolnăvi de COVID-19. În ajutorul lor au sărit specialiștii de la portalul European Best Destinations, care au întocmit un top al celor mai sigure plaje din Europa.

Pe primul loc în top este stațiunea Preveza din Grecia, unde se află cea mai lungă plajă cu nisip din Europa, aproximativ 25 de kilometri. Este un loc perfect pentru păstrarea distanței sociale, spun experţii.

Urmează în clasament plajele din apropierea localității Comporta din Portugalia. Cu o lungime de peste 12 kilometri, acestea sunt, de asemenea, perfecte, pentru odihnă în condiții de izolare.

Pe locul trei se clasează, surprinzător, plajele de pe peninsula Hel din Polonia. Ele, de obicei, nu se regăsesc printre destinaţiile favorite pentru turiștii europeni. Acum însă, acest fapt este considerat drept un factor uriaș de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus.

În topul întocmit de European Best Destinations au mai intrat plaje din Malta, Letonia, Lituania și Germania.

Experții au luat în considerare lungimea plajelor, densitatea populației locale și numărul cazurilor de infectare înregistrate în regiune.


Preluat de la: Publika.md