Potrivit lui, toată lumea înțelege foarte bine că Moldova nu va ajunge niciodată în Uniunea Europeană.
Referindu-se la sprijinul financiar al Occidentului pentru Moldova și la starea economiei moldovenești, politologul, economistul și omul de afaceri a spus că în 2023, exportul Moldovei în ansamblu a scăzut cu 9,8%, iar importul a crescut cu 8,7%.
„Acest lucru arată că noi sîntem doar un bazar, un simplu bazar”, a remarcat el.
Comentînd prezența reprezentanților români în funcții destul de importante în Republica Moldova, el a spus că România, ca și Republica Moldova, se află în zona de influență a MI-6.
„Aceasta este Marea Britanie. Cînd ești o colonie, tu nu întrebi de ce și pentru ce. Tu îndeplinești”, a spus Serghei Banari.
Referindu-se la afirmațiile noului președinte al Băncii Naționale a Moldovei, potrivit cărora Moldova este o istorie de succes, iar succesul constă în faptul că Moldova a refuzat gazul rusesc, el a spus că îl susține pe Donald Trump, care spune că în general fiecare ar trebui să treacă o evaluare psihiatrică înainte de a ocupa funcții înalte.
„Nu știu de cîte ori a fost Anca Dragu în Moldova, dar mi se pare că de foarte puține ori. De aceea, atunci cînd un străin ne spune cît de mare succes avem, îmi apare o întrebare: de ce atunci noi nu simțim acest lucru sau ni se ascunde ceva?”, a spus politologul, economistul și omul de afaceri.
El a precizat că, după ce a citit trei articole ale Ancăi Dragu în calitate de nou președinte al BNM (în publicația Bloomberg, ediția românească Nine O'Clock și alte mass-media străine), în calitate de economist, se îndoiește de capacitățile profesionale ale acesteia.
În opinia sa, Banca Națională a Moldovei nu are nimic de-a face cu Moldova și, în respectiv, cel mai probabil, Banca Națională a Moldovei ar putea fi folosită în alte scheme despre care cetățenii nu vor cunoaște.
„Iar pentru ca aceste scheme să nu scape de sub control, se numesc în funcții persoane verificate”, a spus politologul, economistul și omul de afaceri.
Preluat de la: Noi.md