Marina Tauber a primit încă 20 zile arest la domiciliu

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis miercuri, 7 iunie curent, prelungirea mandatului de arest la domiciliu pe numele deputatei Partidului ȘOR Marina Tauber cu încă 20 de zile.         

 În susținerea Marinei Tauber au venit la judecată mai mulți oameni, membri și simpatizanți ai partidului „Șor”. 
 

 Amintim că, pe 26 mai, Parlamentul a aprobat cererile procurorului general interimar privind ridicarea imunității Marinei Tauber pe trei capete de acuzare. Este vorba despre acceptarea cu bună știință a finanțării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat în formă prelungită, „acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat, dar şi falsificarea rapoartelor financiare privind finanțarea campaniei electorale în perioada alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți din noiembrie 2021.

 Pe 1 mai Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție,  pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei.


Preluat de la: Publika.md